Voorjaarscompetitie 2021

Voorjaarscompetitie 2021

De inschrijving voor de voorjaarscompetitie 2021 is geopend!

Klik hier voor alle relevante info en documenten. 

Individueel inschrijven:

Individueel inschrijven is ook mogelijk via deze link. De Technische Commissie zal dan proberen om een team samen te stellen. Mocht dat niet lukken, dan zou je eventueel als invaller kunnen spelen.


Inschrijven met een compleet team:

Per team aangeven:

–       de namen van alle spelers, bondsnummer per speler, aangeven wie de aanvoerder/contactpersoon is en het (mobiele) telefoonnummer en het e-mailadres van de  aanvoerder/contactpersoon;

–       per team aangeven op welke dag je wilt spelen;

–       per team aangeven in welke competitiesoort je wilt spelen (b.v. dames, heren, gemengd);

–       bovenstaande mailen aan: tombok@ziggo.nl

–       VÓÓR 1 januari 2021!

Algemene informatie:

Westerhout heeft 9 tennisbanen dus er is een beperking voor het aantal teams dat kan meedoen aan de competitie. Bij teveel aanmeldingen zal er overleg zijn om te zien hoe we toch alle teams kunnen laten meedoen. Lukt dat niet dan besluit het bestuur van Westerhout over deelname.

Spelen voor 2 verenigingen

Indien je voor 2 verenigingen wilt spelen dan heb je daar dispensatie voor nodig. Spelers die dat willen dienen dat aan ondergetekende kenbaar te maken (tombok@ziggo.nl). Ik vraag dan dispensatie aan bij de KNLTB.

Invallersregeling

De invallersregeling is verruimd. Spelers kunnen nu in een week voor meerdere teams spelen zonder dat daarvoor dispensatie nodig is. Mits je maar speelt in bijvoorbeeld twee teams waarvan de gemiddelde speelsterkte in de competitie niet meer dan 2 punten verschilt. Voor vragen hiervoor kun je contact met ondergetekende opnemen.

Aanvullende competitievormen

De KNLTB biedt komend voorjaar ook weer onderstaande competitievormen aan:

–       8&9-competitie  klik hier voor meer informatie;

–       Zomeravondcompetitie  klik hier voor meer informatie;

Voor deze twee competitievormen is het compact spelen van toepassing (3e set wordt gespeeld in de vorm van een tiebreak en er is bij de stand 40-40 sprake van een winnend punt).

Verkort spelen

Bij de KNLTB wordt geregeld gesproken over nieuwe spelregels. Vanaf 2018 is vastgesteld dat bij ALLE DUBBEL PARTIJEN een eventuele 3e set gespeeld wordt in de vorm van een tiebreak; tot de 10 met twee punten verschil.