Tennisles voor junioren (ingegrepen bij de contributie)

Informatie tennislessen jeugd

Junioren krijgen gedurende 16 weken 1 keer in de week tennisles, dit is inbegrepen (gratis) bij de contributie.

 • 16 keer per jaar tennisles van onze clubtrainer Frank Janssen
 • De lessen worden ‘s middags van maandag t/m donderdag gegeven
 • Indeling vindt plaats op basis van niveau en leeftijd
 • Opgeven / aanmelden is niet nodig, de indeling gebeurt automatisch
 • Begin maart wordt de lesindeling van 2017 bekendgemaakt
 • Maandag 3 april 2017 gaan de lessen weer van start
 • Later instromen (voor nieuwe jeugdleden) is mogelijk

Indeling jeugdlessen 2017 is bekend!

Klik hier om de indeling te bekijken.

Klik hier voor het lesschema van 2017.

Oefenwedstrijdjes op vrijdagmiddag

Oefenwedstrijdjes op vrijdagmiddag

Op de vrijdagmiddag worden er onder leiding van Frank Janssen oefenwedstrijdjes georganiseerd. Deze middagen worden georganiseerd om in een leuke, gezellige sfeer wedstrijdjes te spelen tegen andere jeugdleden.

 • We starten op vrijdag 14 april 2017
 • Iedereen is welkom
 • Oefenen in een leuke, gezellige sfeer staat centraal
 • Deelname is gratis

De aanvangstijden zijn als volgt:

 • 16:00 – 17:00 uur: Rood en Oranje
 • 17:00 – 18:00 uur: Groen
 • 18:00 – 19:00 uur: Geel

Uitleg Tenniskids

Tennisles volgens Tenniskids

BLTC Westerhout is een zogenaamde Tenniskindsvereniging. Onze jongste jeugd doorloopt het tenniskidsprogramma dat de kleuren Rood, Oranje en Groen om vervolgens naar Geel te gaan. Afhankelijk van de kleur speel je met een speciale bal en veld. Alleen de kleur geel speelt met de bekende gele tennisbal en de bekende baan. Ook groen speelt op die baan echter met een groene (zachtere) bal. De kleuren rood en oranje hebben hun eigen ballen en veldjes zoals onderstaand figuur duidelijk maakt.

tenniskids

Je tennisontwikkeling wordt in dit programma bij gehouden door je trainer. Hierbij wordt Rood onderverdeeld in niveau 3, 2 en 1. Ook Oranje wordt onderverdeeld in 3, 2 en 1 en Groen tenslotte kent 2 en 1. Uiteindelijk ontwikkel je je naar categorie geel. De fase waarin je zit bepaalt dus de grootte van het veld en het soort bal waarmee je speelt.

Onze vereniging is een Tenniskidsvereniging. Extra informatie is te bezien op de site tenniskids.nl. Mocht je echter nog vragen hebben dan is onze clubtrainer Frank Janssen altijd bereid om je te woord te staan.

Vrij spelen, andere activiteiten en extra tennisles

Naast de tennislessen volgen is het belangrijk dat je veel oefent. En oefening maakt je beter in je sport en is vooral leuk. En wie wil dat nu niet? Dat is toch waarom je lid geworden bent van onze club! Het oefenen kun je doen met vriendjes en of vriendinnetjes en door deel te nemen aan georganiseerde activiteiten. Dit kunnen activiteiten zijn van de jeugdcommissie (bijv. racketmiddag of clubkampioenschappen), andere verenigingen (open toernooien) of de KNLTB (World Tour of andere competities).

Extra tennisles

Naast de groepslessen waar ieder jeugdlid voor wordt ingedeeld kun je ook nog extra trainen. Bijvoorbeeld voor privéles waar ook extra voor betaald dient te worden. Mocht je hiervoor belangstelling hebben dan kun je even contact met me opnemen om de mogelijkheden te doorlopen.

Lesreglement

Op het volgen van tennislessen is het Lesreglement Frank Janssen Tennis van toepassing. Voor verdere vragen ten aanzien van de tennislessen kunt u me altijd even mailen op mijn e-mailadres dat op de contactpagina te vinden is of bellen op nummer 06-10429413.

Met sportieve groet, Frank Janssen