Tennisladder Jeugd

Clubladder is een leuke en snelle manier om nieuwe tennismaatjes van jouw niveau op je club te ontmoeten. Te druk of geblesseerd? Dan sla je gewoon een ronde over.  Aan het begin van de volgende ronde ontvang je een email met contactinformatie van je tegenstander en hoe je de wedstrijd plant.  Je beginpositie is gebaseerd op je speelsterkte. Daarna tellen alleen wedstrijdresultaten.

 

Doe je ook mee?

Hieronder kun je lezen hoe het werkt. Meld je dan aan via de blauwe button ‘jeugd tennisladder’ of kijk voor meer informatie op sportconnexions.com.  Je kunt zelf de dag en tijd bepalen met je tegenstander, dus lekker spelen wanneer het jullie uitkomt. Let op dat je een baan reserveert via de ClubApp als je met iemand een afspraak hebt gemaakt. Je moet ook zelf tennisballen meenemen.

Spelregels

Je speelt de gebruikelijke afhangtijd van een uur en telt de games door. De wedstrijd kan eindigen in een gelijkspel. Groene bal: Je speelt om het beslissend punt bij 40-40. Bij een gemengde wedstrijd (geel/groen) kiest de groene speler de bal. Je wisselt van positie als je wint van iemand die hoger staat. Je zakt 1 plek als je een wedstrijd annuleert of als je de laatste 2 rondes hebt overgeslagen. Je wordt van de ladder gehaald als je 2 rondes op rij je wedstrijden annuleert en niet reageert op email. Je kunt je altijd weer opnieuw aanmelden.

Rondes

Elke 2 weken start een nieuwe ronde en ontvangen de spelers een email met informatie over de volgende wedstrijd. De hoogst genoteerde speler maakt een afspraak om de wedstrijd te spelen. De winnaar registreert de wedstrijduitslag. De uitslag wordt aan het einde van de ronde verwerkt. Je kunt rondes overslaan door je instellingen aan te passen.

Seizoen

Je kunt je het hele seizoen aanmelden voor de ladder. Je kunt rondes overslaan, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Aan het einde van het seizoen huldigen wij de spelers met de meeste wedstrijden, de snelste stijgers en de top 3. Je wordt vanzelf ingedeeld voor het volgende seizoen totdat je je afmeldt.