Update 16 mei: versoepeling maatregelen + uitleg geen dubbelspel

Update 16 mei: versoepeling maatregelen + uitleg geen dubbelspel

Beste leden,

De eerste week waarbij alle leden weer welkom zijn op het park zit erop. Wij kunnen terugkijken op een week waarbij alles probleemloos is verlopen, een groot compliment naar iedereen die zich afgelopen week keurig aan alle richtlijnen heeft gehouden.

Onder andere omdat alle leden zich goed hebben gehouden aan de richtlijnen kunnen wij als bestuur het één en ander versoepelen. Concreet gaat het volgende veranderen;

 • Coronavrijwilligers zijn met ingang van zaterdag 16 mei niet meer nodig op het park. Veel dank aan alle Coronavrijwilligers die ons afgelopen week hebben geholpen;
 • Verruiming van de vrijspeelmomenten voor senioren. Er kan nu ook op de volgende momenten worden gespeeld door senioren:
  • Zaterdag van 10:00 tot 14:00;
  • Zondag van 10:00 tot 12:00;
 • Banen dienen na het spelen door de spelers zelf gesleept te worden.

Dit brengt ons tot de volgende algemene maatregelen;

 1. Houd altijd 1,5 meter afstand;
 2. Volg de algemene hygiëneregels van het RIVM;
 3. Volg de aanwijzingen van de toezichthouder en trainers altijd op;
 4. Je bent bij de vereniging uitsluitend welkom indien het bekend is bij de vereniging dat je komt. Dit betekent concreet dat je een baan via de clubapp hebt gereserveerd of dat je staat ingedeeld voor een tennisles;
 5. Je komt op de afgesproken tijd aan op het park, maximaal tien minuten van te voren;
 6. Na het tennissen verlaat je direct het park;
 7. Het clubhuis is gesloten en het toilet kan ook niet gebruikt worden;
 8. Er kan niet op het park met de auto geparkeerd worden, deze ruimte is nodig om fietsen op voldoende afstand van elkaar te parkeren;
 9. Wellicht het belangrijkste punt, gebruik het gezonde verstand.

Met name punt 4 wil ik benadrukken. Het is en blijft verplicht om ervoor te zorgen dat het bij de vereniging bekend is dat je komt. De reden dat dit wij dit verplicht stellen is dat wij er zo voor zorgen dat iedereen die op het park aankomt zeker kan spelen en niet hoeft te wachten.

Verder wil ik graag ook het verbod op het dubbelen bespreken. Het wel mogen trainen met vier personen op één baan en het feit dat er omliggende verenigingen zijn die dubbelen wel toestaan zorgt ervoor dit verbod niet door alle leden wordt begrepen. Voor de duidelijkheid is het een richtlijn die wij niet als bestuur hebben bedacht maar worden hier de richtlijnen van de tennisbond gevolgd. De tennisbond motiveert het feit dat er wel met vier personen op één baan getraind mag worden maar niet mag worden gedubbeld als volgt:

“Tijdens een training is het toegestaan om met vier spelers op een baan te spelen. De leraar houdt direct toezicht op de leerlingen en kan daarnaast oefenvormen toepassen waarbij de 1.5 meter afstand wordt gewaarborgd. Bij het vrij spelen is er geen direct toezicht en dus ook geen controle of de 1.5 meter afstand wordt gewaarborgd. Daarnaast willen we verenigingen en spelers laten wennen aan de nieuwe situatie op de vereniging. Geleidelijk aan willen we opschalen en we streven ernaar om het dubbelen vanaf 1 juni weer mogelijk te maken op de vereniging, dit is afhankelijk van de situatie op de vereniging en de ontwikkeling van het COVID-19 virus.”

 Het staat ons als vereniging vrij om af te wijken van de regels van de tennisbond, zolang wij maar toestemming hebben van de gemeente. Echter wordt het afwijken wel door de tennisbond afgeraden en bekritiseerd. De tennisbond ziet graag dat alle tennisverenigingen op een eenduidige wijze de heropening van tennisparken aanpakt en wil voorkomen dat de heropening van tennisparken een competitie wordt waarbij de vereniging die het eerste alles toestaat wint. Wij zijn als bestuur ook voorstander van een eenduidige heropening van tennisparken en kiezen er dan ook voor de richtlijnen van de bond te volgen.

Het doet mij als voorzitter groot plezier dat er door iedereen weer getennist wordt en ik zie jullie daarom ook graag snel weer op het park.

Met vriendelijke groeten,

Martijn Spindelaar

Voorzitter BLTC