5 vragen aan…. de hoofdtrainer van Westerhout: Nikky Olgers

5 vragen aan…. de hoofdtrainer van Westerhout: Nikky Olgers

Mijn naam is Nikky Olgers, ik ben geboren op 25 maart 1994. Op mijn 6e jaar begon ik met tennis. Ik ben het zo leuk gaan vinden, dat ik al vrij snel 5x in de week ging trainen. Ook heb ik leuke ervaringen gehad met tenniskampen in Barcelona en Zuid-Frankrijk. Mijn hoogste ranking van Nederland onder de 16 jaar was nummer 54. Nu werk ik sinds 1 april 2013 voor de tennisschool. Op de basisschool wist ik al wat ik wilde worden… tennistrainster. Op het CIOS in Haarlem heb ik mijn tennisleraar A & B licentie gehaald. Daarnaast heb ik ook mijn loop- en conditietrainer specificatie tennis behaald. Binnen de opleiding heb ik veel stage mogen lopen, in het laatste studiejaar mocht ik dit doen bij 3 trainers die getalenteerde jeugdspelers en internationale tennissers op weg naar de top helpen. Ik zie jullie graag op de tennisbaan om samen met plezier aan doelen te werken. Mijn favoriete speler is: Rafael Nadal, vanwege zijn doorzettingsvermogen en harde werken!

 

 

 

1. Wat doe je naast tennis in het dagelijks leven?

Ik heb een dochter Noa van 4 jaar. Als ik niet werk, ben ik heel vaak met haar. Ik heb naast de tennis een eigen webshop Bisou de NiNoa waar ik net een jaar geleden mee begonnen ben. Ik doe ook aan kickboks 1 of 2 keer in de week. Ik hou ervan om in de zomer naar het strand te gaan. En ga ik graag op vakantie naar de zon.

2. Hoe beviel het eerste jaar bij onze vereniging?

Ik vond het even wennen, maar heel erg leuk en gezellig. En kan ik niet wachten tot een mooi zomerseizoen, met veel mensen op het terras en op de baan.

3.Wat maakt een tennisles een goede tennisles in jouw ogen?

Dat mensen na de training: hard gewerkt hebben, lol hebben gehad, aan het doel op hun eigen niveau gewerkt hebben en uit kijken naar de volgende les. En dat tijdens een wedstrijdje ze mij in hun hoofd horen.

4. Welke uitdaging voor onze vereniging pak jij de komende tijd graag aan?

Ik wil de jeugd behouden met trainen maar ook dat ze wat meer toernooitjes/competitie gaan spelen. We hebben iets van 15 kinderen meer die komend voorjaar competitie gaan spelen. Daar ben ik dan trots op. Ik hoop dat jeugd niveau blauw en rood wat meer vertegenwoordigd gaat worden. En dat er een extra “selectie” training voor de betere jeugd spelers die gaan trainen met volwassenen komen gaat!

5. Hoe kijk jij naar andere verenigingen en hun successen en tegenslagen? Kunnen wij daar nog iets in betekenen of van leren?

Ik denk dat Westerhout een gezonde vereniging is met een goed ledenbestand. Ik denk dat het nog wel professioneler kan in de driehoek: bestuur, pachter, Tennisschool maar daar zullen we komende jaren aan moeten gaan werken. Ik denk dat wij dat bij DEM tennis al hebben laten zien dat dat een groot succes kan zijn.