Een leuk verslag + oproep van de commissie Parkonderhoud

Een leuk verslag + oproep van de commissie Parkonderhoud

Commissie Parkonderhoud

De Commissie Parkonderhoud heeft deze winter weer hard gewerkt aan het onderhoud van het tennispark.

Het begon aan het eind van het tennisseizoen met het vegen van bladeren. Er staan in het park grote bomen die voor veel bladafval zorgen. Een 20m3 afvalcontainer is nodig om de bladeren te kunnen afvoeren. Tot begin december is het elke week vegen, vegen en nog eens vegen.

Na nieuwjaar is de commissie begonnen met het vernieuwen van het tegelpad tussen baan 5 en 6. Dat was nodig omdat de wortels van de bomen de tegels omhoog drukten. Eerst werden alle tegels er uit gehaald. Het pad werd met drie kubieke meter stopzand opgehoogd. De wortels van de bomen kwamen zo onder het zand te liggen. Vervolgens is het pad opnieuw belegd met nieuwe, rode tegels. Deze tegels verbeteren het aanzien enorm. Voor de Parkcommissie zijn deze tegels in het onderhoud ook een groot voordeel. De oude tegels hadden een ruw oppervlak. De nieuwe tegels hebben een gladder oppervlak. Daardoor gaat het wegvegen van gravel, dat zich juist tussen baan 5 en 6 op het pad verzamelt, veel makkelijker.

Tegels leggen.

Tegels Slijpen.

Ook in het voorjaar moet er weer geveegd worden.

Elly verraste de mannen met appeltaart (dat gebeurt helaas niet elke week!).

Naast het vernieuwen van het tegelpad tussen baan 5 en 6, zijn er ook tegels gelegd rechts van de ingang van de Duinwijcklaan, tussen het hek en de garage. Dat is de nieuwe plek geworden voor de afvalcontainers. Daarmee is er meer ruimte gekomen op de fietsparkeerplek naast de tribune. We hopen dat de fietsen daardoor minder vaak achter de tribune gezet worden.

Al met al zijn de tegelwerkzaamheden veel werk geweest en loopt de Commissie iets achter met het in orde maken van het park voor het nieuwe seizoen. Maar dat wordt in de komende weken weer goed gemaakt.

De commissie Parkonderhoud bestaat uit 7 man. De laatste nieuwe aanwas was in 2014. De krasse knarren van de commissie gaan er nog steeds met volle inzet tegenaan. Maar nieuw bloed kunnen ze best gebruiken. Dus bent u gestopt met werken, kom eens kijken op de donderdagochtend. En, als u denkt dat we alleen maar vegen, dat is niet zo. Dat doen we wel regelmatig, evenals onkruid wieden en zo, maar de commissie doet ook veel (onderhouds)klussen, schilderwerk etc. En bovendien: terwijl we aan het klussen zijn of koffie aan het drinken, is er genoeg gelegenheid om bij te praten en plezier te hebben.