Nieuws uit de bestuurskamer april

Nieuws uit de bestuurskamer april

Wat is ‘nieuws uit de bestuurskamer’?

Is een onregelmatig verschijnend nieuwsblad waarin verengingszaken worden besproken. Het doel van het nieuwsblad is om jullie meer te betrekken bij de vereniging. Het idee is dat deze updates bijdraagt aan meer binding tussen lid en vereniging. Verder proberen we het aantal nieuwsberichten te bundelen om het emailverkeer tussen vereniging en lid te beperken.

Uitrol jeugdplan

De pakketvoorkeuren van de jeugdleden zijn bekend en de lesgroepen zijn samengesteld, het gaat nu echt beginnen! Om er zeker van te zijn dat alle jeugdleden en ouders goed zijn voorbereid op het nieuwe seizoen was er woensdag 27 maart door de jeugdcommissie een informatiemiddag georganiseerd. Op deze goed bezochte informatiemiddag is het nieuwe jeugdplan besproken, zijn de competitieregels uitgelegd, ledenpassen opgehaald en zijn de competitieshirts gepast. Al met al een geslaagde middag!

Aanmeldingen tennistrainingen

Een belangrijk onderdeel van de visie van de vereniging is dat leden worden gemotiveerd en geënthousiasmeerd om deel te nemen aan tennistrainingen. Om deze reden is ook voor het jaar 2019 gekozen om groepstrainingen voor seniorleden te organiseren. Met gepaste trots kan ik jullie vertellen dat voor dit jaar ruim 150 seniorleden zich hebben aangemeld voor groepstrainingen. Jullie zullen vast begrijpen dat het een hele klus is geweest om al deze leden te verdelen over de lesgroepen, complimenten naar de technische commissie!

Keerzijde van dit succes is wel dat de mogelijkheid tot vrij spelen op sommige avonden beperkt is. Om teleurstelling (en frustratie) te voorkomen een paar tips;

  • Het nadrukkelijke verzoek om via de KNLTB Clubapp een baan te reserveren. Zo weet je zeker dat er een baan beschikbaar is.
  • Vermijd de piekuren, naar verwachting worden dit seizoen de maandag- en dinsdagavond druk bezochte avonden, specifiek van 20:00 tot 21:00.

Makeover clubhuis

Het zullen nog maar weinig leden ontgaan zijn maar het clubhuis heeft een makeover ondergaan! De tafels zijn bewerkt, barkrukken zijn aangeschaft, een zithoek is gecreëerd, nieuwe lampen zijn opgehangen en wanden zijn geschilderd. Op basis van de eerste reacties durf ik te zeggen dat de makeover meer dan geslaagd is.

Vanzelfsprekend ben ik als voorzitter trots op het resultaat maar waar ik minstens zo trots op ben is de wijze waarop het is gebeurd; veel clubleden hebben onze geholpen en het is echt een teamprestatie geweest. In het bijzonder wil ik Nick Groen, Leen van de Noort, Pim Schram & René Kruidenberg bedanken voor het meedenken en meehelpen bij dit project, zonder hun inzet was het niet gelukt. Daarnaast wil ik ook alle leden van de club van 100 bedanken voor hun financiële steun.

[av_gallery ids=’1867,1868,1869′ style=’big_thumb’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-2knill’ admin_preview_bg=”]

Overige voorbereidingen

Naast deze bovenstaande punten is er nog (veel) meer gebeurd, een korte opsomming;

Werkgroep ‘samen naar meer vrijwilligers’ is opgericht

Op het moment zijn we goed bezig met de ontwikkeling van de vereniging en werken we aan mooie projecten. Helaas is het wel zo dat door het organiseren van al deze activiteiten de organisatie geen verdere belasting meer aankan. Om de vereniging naar een hoger plan te tillen heeft de vereniging simpelweg meer vrijwilligers nodig. Om deze reden wordt er straks door een grote groep leden (twintig leden) gewerkt aan het versterken van onze organisatie zodat we komend seizoen maar ook in de toekomst kunnen blijven werken aan mooie projecten en leuke activiteiten.

Een leuk verslag + oproep van de commissie Parkonderhoud

De commissie Parkonderhoud heeft de afgelopen winter weer hard gewerkt om ons tennispark speelklaar te krijgen. Commissielid Kees van der Laan schreef er een leuk stuk over: klik hier om het te lezen.

Lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen? Kom dan eens kijken op de donderdagochtend, nieuwe aanwas is meer dan gewenst!

De clubladder heeft zijn intrede gedaan

Voor iedereen die het leuk vindt om eens in de twee weken een wedstrijd te spelen kunnen vanaf dit jaar deelnemen aan de clubladder. Je speelt een wedstrijd op eigen niveau op een moment dat jou het beste uitkomt. Als je een wedstrijd wint dan schuif je een plekje omhoog op de ‘ladder’.

https://www.sportconnexions.com/nl/tennisladder/?clubid=816

Openingstoernooi en inspelen voorjaarscompetitie

Het weekend van 30 maart en 31 maart was een geslaagd weekend voor BLTC Westerhout. Zaterdag hebben zestig competitiespelers zich voorbereid op de voorjaarscompetitie door onderling dubbelwedstrijden te spelen. De dag erna heeft de activiteitencommissie het openingstoernooi georganiseerd. Het was een erg gezellige en geslaagde dag. Dertig enthousiaste leden hebben in een gemoedelijke sfeer het seizoen officieel afgetrapt.

Nieuwe scoreborden

Op alle banen zijn de oude scoreborden vervangen voor nieuwe exemplaren. Zijn we blij mee!